Zwaai…zwaai…!! - Reisverslag uit Tamale, Ghana van Hendrik en Mayke - WaarBenJij.nu Zwaai…zwaai…!! - Reisverslag uit Tamale, Ghana van Hendrik en Mayke - WaarBenJij.nu

Zwaai…zwaai…!!

Door: Hendrik en Mayke

Blijf op de hoogte en volg Hendrik en Mayke

20 Juni 2009 | Ghana, Tamale

Gisteren lagen we in bed in het gueshouse, we keken omhoog…geen mooie sterrenhemel boven ons, geen gastgezin om ons heen en ook niet de hond en de geiten die af en toe even langs komen snuffelen.
Ja het is voorbij, het leventje als vrijwilliger in Tamale om het echte Ghanese leven te ervaren zit erop. We kunnen een heel dik boek, met heel veel ervaringen en mooie momenten sluiten.
Maar een prachtige rondreis staat op ons te wachten. Morgen vertrekken we met de troto naar bimbilla om via de oostkant langs het voltameer terug te reizen naar Accra. En dan…op naar het vliegveld….om ons volgende bezoek op te halen. Wat boffen wij hè!! Martijn, we vinden het echt super gaaf dat je hier bij ons een kijkje komt nemen!

De laaste week zoveel mogelijke leuke dingen doen met de mensen die voor jouw belangrijk zijn geweest. Een middagje zwemmen met de gastkinderen… voor hun echt een uitje. Tina en Hanna komen uit school gerend en ook de kleine meiden beginnen te giechelen van de zenuwen. Samson zit te wachten op de uitdaging om een wedstrijdje tegen Mayke te zwemmen en Solomon heeft de opblaasbal al in de tas gestopt. Alleen het ritje in de taxi al, met z’n achten in één auto…ja dat past echt! De kids kijken hun ogen uit, vooral Basama en Confor weten niet waar ze moeten kijken. Die kleine meid zit te wiebelen op mijn schoot, maar het is ook zo spannend. Je merkt dat ze er zin in hebben, hoe vaak gaan zij nou zwemmen? En dan komen we bij het zwembad….o nee hè dicht…je ziet de gezichtjes van de kinderen. Van een vrolijke lach, naar een verdrietig koppie! De kaartjes zijn op….dus in Ghana kan dan natuurlijk het zwembad niet opengaan…we waren even vergeten hoe Ghana is. Teleurgesteld stappen we terug in de auto.

Ook op de (computer)school hebben we genoten van de laatste dagen. Hendrik heeft de kinder lekker getrakteerd op een ijsje en ook het etentje met de jongens van de computerschool was erg geslaagd. Echt stuntelen met mes en vork…haha…dat is toch wel wat anders dan met je hand eten.
Ook de bingo en het zaklopen hebben voor veel lachbuien gezorgd. Maar afscheid nemen is nooit leuk. Het is fijn om te horen dat de kinderen het jammer vinden dat je weggaat, maar als het stoerste jongentje van de rekengroep zegt “Madam, I’m not happy that you go’ , dan raakt dat je wel. En wat moet je nou anwoorden op, wanneer kom je weer terug???

Donderdagavond hebben we een gezellige avond met het gezin. Wat popcorn, voor iedereen een cadeautje en de één naar de andere thank you krijgen we te horen, wat zijn ze toch blij met alles!
En dan wordt het vrijdagochtend toch echt tijd om alle spullen in de tassen te doen. In de ochtendpauze komen de kleine meiden nog even spieken of wij er nog zijn. JAAA…lachend rennen ze ons hutje binnen en vinden ze allerlei leuke spulletjes. Meiden neem het springtouw maar lekker mee! En ook het tekenboek is voor jullie! Hiep hiep hoera!
Met alle spullen... asama met onze djembe op de rug, Confor met onze rugzak. En de sterke Samson tilt onze zware koffer. We stappen de taxi in en dan is het toch echt zwaai zwaai…maar het is makkelijker, omdat je weet dat je nog terugkomt. En martijn een middagje zwemmen met de kinderen hebben we toch wel beloofd;)!

We willen jullie allemaal bedanken voor de leuke reacties op de site, de post die onze kamer/hut gezellig maakte (en helaas zweeft er ook nog veel post ergens tussen Nederland en Ghana) en natuurlijke de vele mailtjes. Het is fijn om te weten dat er zoveel mensen met je mee leven.
Wij wensen jullie allemaal een fijne zomervakantie toe! Natuurlijk zullen we af en toe nog even achter internet kruipen, maar we gaan ook vooral genieten van het land en van onze vakantie! In ieder geval kunnen jullie beginnen met aftellen;)…21 juli staan we weer op schiphol! En staan er ook weer veel nieuwe uitdagingen in Nederland te wachten, waar weer al onze energie in willen steken. Maar eerst nog even genieten!!!!

Heel veel liefs vanuit Tamale!

Hendrik en Mayke

• 20 Juni 2009 - 14:46

Gerlof:

Geniet nog maar even van jullie vakantie daar :)

• 20 Juni 2009 - 15:05

Gea:

Super om al die lieve bedankjes te hebben gekregen, maar jullie hebben het ook echt verdient!
    Geniet nog lekker van jullie vakantie!

Liefs Gea

• 20 Juni 2009 - 17:21

Hilde:

He hendrik en mayke,

Lastig he, afscheid nemen.. Maar gelukkig hebben jullie mooie herinneringen en mooie vooruitzichten! Geniet heerlijk van jullie vakantie!!

Liefs, Hilde
    ps. bedankt voor jullie kaartje, leuk post uit Ghana!!

• 20 Juni 2009 - 17:30

Jeen En Annemarie:

Hallo Hendrik en mayke

We wensen jullie een hele leuke vakantie toe,en geniet er van want voor je het weet is het voorbij.Wij zijn nog steeds aan het na genieten van onze mooie vakantie met jullie.

Veel liefs van Heit en mem.

• 20 Juni 2009 - 18:16

Els:

Nou, de centimeter hangt boven mijn bed, kan ik er elke dag eentje vanaf knippen. al moet ik natuurlijk nog iets langer wachten maar ik vewacht jullie te zien op de donderdag in Nijmegen. Geniet van jullie vakantie en doe net of je gewoon 4 weken op vakantie gaat, dus gewoon niet aan thuis denken. Héél veel plezier en we zien wel wanneer we wat van jullie horen.
    Héél veel liefs en een dikke knuffel, mama

• 20 Juni 2009 - 20:10

Joni:

Geniet van de rondreis!!!
    Liefs Joni

• 20 Juni 2009 - 20:10

Joni:

Geniet van de rondreis!!!
    Liefs Joni

• 21 Juni 2009 - 09:13

Janneke:

Heel veel plezier met jullie laatste rondreis door Ghana, geniet ervan!!! En tot snel :)

liefs Janneke

• 21 Juni 2009 - 12:56

Karin:

He leuk stel!
    Alweer viste, wat tof! Echt heerlijk dat je deze ervaring met zo veel mensen in het echt kunt delen! Geniet van jullie rondreis. Hier begint het dijkfeest weer helemaal te leven. Of leeft het bij jullie nu ook weer helemaal op met leuke herinneringen? :D
    Liefs vanuit Marknesse

• 21 Juni 2009 - 13:57

Frank:

Wat gaat de tijd dan toch weer snel. Ik wens jullie een hele fijne vakantie toe!!!

Groetjes Frank

• 22 Juni 2009 - 21:19

Ferdinand:

Hey Hendrik en Mayke, geniet van jullie verdiende vakantie!!

• 24 Juni 2009 - 20:24

Stieneke:

Hoi allebei, hele fijne vakantie toegewenst. Liefs van ons allemaal. Groetjes!!!!