Niet als 'verwende toeristen' op reis door Ghana!
Door: Hendrik en Mayke
Blijf op de hoogte en volg Hendrik en Mayke
02 Juli 2009 | Ghana, Tamale
Het begon allemaal vorige week toen we klaar stonden om te vertrekken en de regen met bakken uit de lucht viel, maar toch gingen we met goede moed richting het tro-tro station om te kijken hoever we de eerste dag zouden komen. In 2 dagen zijn we via de oostkant van de rivier naar Hohoe gereist waarbij we gebruikt gemaakt hebben van traditioneel vervoer… Dit keer geen huurauto maar zo goedkoop mogelijk van A naar B..
We begonnen heel normaal in een (volgepropt) busje maar vervolgden onze weg achterin een grote vrachtwagen die lekker over de zandweg hobbelde… Halverwege werd er gestopt en keken we elkaar aan… was dat nou een koe die we zagen??? En ja hoor, daar zaten we dan… naast een koe en een aantal kippen die al eerder mee waren gekomen, tja weer eens wat anders dan een bus met airco:). Na een paar uur hobbelen stapten we uit en gingen we in het volgende vervoermiddel. Dit keer een ‘gewone’ auto, echter moesten we nu wel met zijn 2-en de laatste uren van de dag doorbrengen op de voorstoel. Met wat spierpijn in ons achterste en een grote glimlach op ons gezicht van ongeloof vielen we die avond in slaap. De rest van de week hebben we nog kennis gemaakt met andere vervoersmiddelen hier in Ghana waaronder een bootje en de motor, waarbij 3 mensen op 1 motor heel normaal is. Dankzij de regen waren niet alle wegen even goed en tja… soms moet je dan even een stukje lopen terwijl het busje probeert door de modder te banjeren.
De afgelopen week hebben we veel dingen bekeken van het mooie gedeelte van Ghana met veel watervallen, mooie heuvels en leuke aapjes. Ook hebben we even aan het strand gelegen op de plaats waar de rivier in de zee uitmond maar helaas hebben we ook veel regen gehad de afgelopen week. Soms is dat wel frustrerend als je in de vakantie al meer regen hebt gehad dan de vorige 5 maanden waarin je hard gewerkt hebt maar gelukkig houden we van een spelletje op zijn tijd en hebben we al een aantal boeken verslonden.
Nu zijn we dan weer in Accra waar we proberen op de goedkoopste manier de stad te verkennen. Dus gewoon instappen in 1 van de vele busjes die aan je voorbij scheurt… Af en toe gaat dit nog mis maar toch beleven we veel plezier aan deze manier van de stad verkennen… Vanmiddag nog even shoppen en dan op naar het vliegveld om onze volgende ‘gast’ op te halen! We hebben erg veel zin om Martijn ons landje te laten zien en nog even lekker te genieten van het strand aan de kust van Ghana. Ook gaan we weer even terug naar onze stad en kunnen we nog afscheid nemen van ons gastgezin en alle andere dingen in Tamale…
Heel veel groetjes vanuit Accra,
Liefs Hendrik en Mayke
02 Juli 2009 - 12:13
Lia:
Wat maken jullie véél mee!! En dan hebben jullie ook opeens weer hollandse boeken die jullie kunnen lezen in jullie welverdiende vakantie!! :-)Nog even genieten met jullie gast, ook al heb ik geen idee wie dat is!! Haha!! (is ook niet belangrijk... ;-)
Liefs uit Dk, waar het nu ook érg warm is....Pffff! -
02 Juli 2009 - 14:29
Gea:
Het ziert er allemaal erg mooi uit!Geniet van alle 'gekke' dingen die je mee maakt, zo anders dan straks weer in nederland..
Veel plezier nog even met jullie gast!
Liefs Gea -
02 Juli 2009 - 14:48
Hilde:
Leuk weer een verhaal van jullie!! Geniet de laatste weken nog van het mooie Ghana!!
Liefs, Hilde -
02 Juli 2009 - 14:55
Arjen En Carine:
Hé lieverds,
Weer een heerlijk verhaal. Nu maar even een berichtje op de site, ipv een lange email, want het is hier nu veel te warm om binnen te zitten. Héél véél plezier nog de komende weken!! Geniet ervan en het wordt vast prachtig weer, want dat hebben jullie verdient. Dikke Kus Arjen en Carine -
02 Juli 2009 - 15:55
Jeen En Annemarie:
Lieve Hendrik en Mayke
Geniet nog van de laatste weken met Martijn,doe hem de groeten van ons.En echt aftellen doen we niet ,maar we zien wel heel erg uit naar jullie thuiskomst.Heel veel groetjes van Heit en Mem. -
02 Juli 2009 - 16:12
Karin:
Ik heb het idee dat wij qua temperatuur zo'n beetje op een zelfde lijn zitten. Op dit moment (18:00) is het nog 31 graden!!! Pfff!!! Dit zijn we niet gewend ;) Gister bij mijn laatste gymles hebben we een lekker waterballet gemaakt, heerlijk! :D
Geniet van jullie laatste weken, ik ga morgen mijn laatste tentamen maken en dan is het voor mij ook vakantie :D
Veel plezier!
Liefs Karin -
02 Juli 2009 - 19:12
Gea En Johan:
Heel veel plezier de laatste weken en geniet ervan...
groeten Johan en Gea -
02 Juli 2009 - 19:17
Karin Palland:
Wat jammer zeg dat jullie zoveel regen hebben gehad, maar goed, dat mag inderdaad de pret niet drukken. Geniet nog even van het Afrikaanse leven.
Liefs,
Karin -
03 Juli 2009 - 13:43
Meine En Gerrie:
Na wat vertraging dus goed aangekomen in Accra Martijn. Wij wensen jullie, Hendrik, Mayke en Martijn nog hele mooie weken toe in Ghana.
Martijn, fijn genieten van dit alles!!!
Groetjes pa en ma -
04 Juli 2009 - 08:07
Janneke:
Heerlijk om zo op een andere manier te reizen, echt de Ghanese manier, weer een ervaring om niet te vergeten. He geniet van jullie laatste bezoek, en maak er weer een toptijd van!
liefs jan
ps thanks voor de leuke kaart!!! -
04 Juli 2009 - 20:48
Wiemer En Wendy:
Hallo vakantiegangers!
Zo wat balen zeg dat jullie zoveel regen hebben gehad. Maar fijn dat jullie je toch hebben weten te vermaken. Dat strandhutje zag er erg leuk uit! Wat een contrast joh met jullie eerdere verblijven.
Goed dat Martijn goed is aangekomen. We wensen jullie drieën heel veel plezier. Tot gauw! -
05 Juli 2009 - 09:29
Geertje Wijnja:
geweldig, dat jullie ghana op allerlei manieren nog beter leren kennen!nog een fijne laatste tijd, en tot ziens ! -
08 Juli 2009 - 06:57
Marij En Liza:
hey mayke en hendrik!
leuk om te lezen dat jullie het goed hebben gehad! wij komen alweer snel terug.. waarschijnlijk komen we zondag richting tamale dus zien we elkaar maandag weer! tot snel! liefs