Dos loras
Door: Hendrik en Mayke
Blijf op de hoogte en volg Hendrik en Mayke
18 Augustus 2011 | Costa Rica, Sámara
Nog een halfuurtje te gaan en dan zijn we bij Triny, het begint in mijn buik allemaal wel een beetje te kriebelen. Een beetje zenuwachtig, want is ze veranderd of begrijpen we elkaar nog wel...want ja zo geweldig is mijn Spaans nou ook weer niet (al zegt Hendrik dat het allemaal wel meevalt).
Nou al die zenuwen voor niks...want Triny is nog geen steek veranderd en het is net zo gezellig als de vorige keer. Ze kan nog net zo lekker koken, ze is nog net zo zorgzaam en ze maakt nog steeds genoeg grapjes.
Ja er komen vele herinneringen bij mij boven!!
En in het huis is het een heerlijke drukte. Triny woont daar samen met haar moeder en haar zus. Ook haar nichtje met man en 2 kinderen wonen er. Kervin, het zoontje van haar nicht, is 4 jaar en vroeg al weken aan Triny wanneer wij nou kwamen. De eerste ochtend kwam hij al met allemaal foto´s van ons aanlopen...haha...
Gisteren met Triny en Kervin naar het strand geweest. Lekker in het zand spelen en over de golven springen. In het zand maakte we een groot zandkasteel. Eh zandkasteel...Kervin had het over vulkanen...haha ja dat is het verschil in denkwijze. Naast de vulkaan maakte we een grasveld omheind met stokjes en toen nog op zoek naar de koeien. Na even het strand afgestruind te hebben vonden we mooie kleine kokosnootjes.
Al gauw wilde Kervin weer richting de golven. Hij kan niet zwemmen, maar is een echte waterrat. 1,2,3...we rennen met z´n allen naar het water... Hij duikt de golven in, doet zijn hoofd onderwater en spartelt met zijn benen. En dan komt er een hogere golf aan...oei..dat is wel een beetje spannend. Hij rent naar je toe en omklemt je met beide armen. Samen springen we erover heen. We lachen wat af en ook hij kletst enorm veel, hè Hendrik?!? Hele verhalen, maar Hendrik begrijpt er natuurlijk niks van.
Maar natuurlijk doen wij hier ook gewoon met de dagelijkse dingen mee. Even geen toerist, wat een heerlijk gevoel! ´S ochtends werken we ons in het zweet om de mais in de molen te malen. De tortillas voor het avondeten moeten gebakken worden. We helpen bij het eten klaarmaken en bij het doen van de afwas.
Hoe laat is het??? O nee hè half 4...begint de haan nu al te kraaien. Gelukkig hebben we oordopjes mee. Om half 6 is bij de familie de dag al begonnen en draaien wij ons nog even om. We genieten van de vogels die buiten fluiten en ook de apen die we horen brullen. De hele vakantie zijn we op zoek naar apen, en hier eten ze gewoon van de mangobomen in de tuin.
Nog een paar gezellig dagen hier en dan nemen we zondag de bus naar San José. Daar zullen we nog twee nachtjes slapen. Maandag gaan we een kijkje nemen op de school waar ik gewerkt heb. En ja dan vliegen we dinsdag weer terug naar Nederland.
Tot snel,
Veel liefs
Hendrik en Mayke
18 Augustus 2011 - 18:06
Els:
dit zal wel het laatste verslag zijn uit de warmere oorden. Geniet daar nog maar even van, hier is het weer koud en nat, al voorspellen ze een goed weekend
liefs, ons XXX -
18 Augustus 2011 - 18:13
John En Ilse:
Leuk leuk leuk om zo jullie vakantie wat 'mee te lezen'. Vooral over de loras... daar kunnen wij ons nou níks bij voorstellen!!! ;) Hou vol hè hendrik :D hihi
Geniet van de tijd bij die lieve Triny!
liefs ons -
18 Augustus 2011 - 19:08
Jildou En Jurjen:
Goed om weer wat van jullie te lezen. Onze vakantie hier zit er op en we hebben de eerste werkdagen weer achter de rug. Geniet nog even van de laatste dagen en we zien jullie snel in het koude Nederland. -
18 Augustus 2011 - 19:27
Rojo & Co:
Lieve Mayke en Hendrik,
wat klinkt het weer ontzettend leuk en wat fijn dat je bezoek aan Triny is wat je er van hoopte. Geweldig dat je een tijd geleden dus toch besloten hebt te gáán! Geniet nog even verder jullie laatste dagen in dat mooie land.
Mayke, voor morgen alvast: gefeliciteerd met je verjaardag! Maak er samen met Hendrik en Triny een mooi feestje van!
Liefs Jolanda. -
18 Augustus 2011 - 21:09
Heit En Mem:
Zo te horen is het daar erg gezellig.
Het doel is bereikt,jullie zijn bij Triny
aangekomen.Heel veel plezier daar en geniet van de laatste dagen.
Veel liefs Heit en Mem. -
19 Augustus 2011 - 02:13
Vrienden!
Mayke allereerst: van harte gefeliciteerd! We hadden helemaal niet in de gaten dat je zou verjaren daar, maar altijd handig om zulke dingen terug te lezen in de reacties :-) Dat zal vast een verjaardag worden om nooit te vergeten.
Maar dinsdag al terug joh.. wat gaat dat snel he. Wel jammer zeker.. Mooi dat je de kans hebt (Mayke) om oude herinneringen te herleven en met Haz te delen.
Jullie hebben in ieder geval voor 'n half jaar aan avontuur opgedaan in die tijd :-P Leuk om met jullie mee te hebben genoten: heel veel succes met de terugreis en het a-klimatiseren. Jullie kunnen zeker nog wel 'n weekje vakantie gebruiken om uit te rusten denk ik haha.
Tot snel,
Groet W&W
19 Augustus 2011 - 05:56
Schutjes:
Bedankt voor jullie kaartje! Milan zegt dat er een kippie op staat!! :)
Mooi dat het zo fijn is bij Triny. Geniet maar lekker!
Vandaag jarig Mayke, deze verjaardag zal je ook nooit meer vergeten. Van harte gefeliciteerd!!
Kus -
19 Augustus 2011 - 06:46
Hendrike:
Mayke! Allereerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!! Je was het eerste waar ik aan dacht toen ik vanochtend wakker werd :) Ook heb ik je kaartje gisteren ontvangen, super lief! En inderdaad net als 'vroeger' ;)
Wat fijn dat het bij Triny weer net zo was als toen!!! Je keek er zo naar uit!
Dinsdag alweer terug naar nederland, wat gaat dat dan snel he. Ik ben ook alweer 2 weken aan het werk na mijn vakantie. Bleeeh! ;-)
Ik hoop je heel snel weer te zien meid!
xxx driek -
19 Augustus 2011 - 07:06
Miriam:
Hoi Hendrik en Mayke,
Leuk om jullie verhalen elke keer weer te lezen en dit keer moest ik natuurlijk niet alleen lezen, maar ook een reactie plaatsen, want: Mayke, gefeliciteerd met je verjaardag. Echt leuk dat je Triny weer hebt kunnen opzoeken en dat het meteen weer zo vertrouwd is. Fijne reis nog verder.
Liefs Miriam -
19 Augustus 2011 - 07:17
Stieneke:
Hoi allebei, Mayke van harte gefeliciteerd met je verjaardag en hele fijne dag toegewenst. We lezen nog telkens jullie prachtige verhalen hoor. Groetjes van: Kees,Stieneke, Jarno en Nienke. -
19 Augustus 2011 - 09:17
Corry:
Hee! Mayke, gefeliciteerd met je verjaardag! Leuk dat het bij Triny weer net zo gezellig is als het de vorige keer was! Geniet nog van jullie laatste paar daagjes en tot volgende week! Goede reis terug alvast! Liefss -
19 Augustus 2011 - 10:58
Ria:
Hoi Mayke en Hendrik,
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, heel bijzonder denk ik om dat daar te vieren. Ik hoop dat jullie nog hele gezellige dagen hebben, en ik kan me voorstellen dat je heel benieuwd bent naar de school, of er veel veranderd is. Tjee en dan dinsdag al weer terug, ja, de tijd vliegt. Alvast een goede terug reis gewenst.
Groetjes, Ton, Jordy en Ria. -
19 Augustus 2011 - 11:23
Agnes:
Hoi Mayke (en natuurlijk Hendrik) Ik zie dat ik niet de enige ben die je feliciteert met je verjaardag. Een leuke plek om jarig te zijn lijkt me. We hebben jullie verhalen weer gevolgd en een beetje mee genoten. En ontzettend leuk om Triny weer op te zoeken. Geniet nog even die laatste dagen en tot ziens in nederland
groetjes Agnes, Peet, Jaap&Loes -
19 Augustus 2011 - 12:03
Sandra:
Hoi Mayke,
Van harte met je verjaardag!!
Heb weer genoten van je verslag!!
Nog een paar fijne dag daar en tot later!!! -
19 Augustus 2011 - 21:02
Tanja:
Happy birthday to you! Van harte meid en wat super dat ik je reiservaringen kan lezen. Ik ben heel benieuwd, maar hoor ze natuurlijk liever live... Als je terug bent spreken we snel af hoor. Dikke knuffel van Tanja. -
20 Augustus 2011 - 08:23
Joni & Co:
Wederom: Wauw.... Hier genoten van een vakantie in Hilvarenbeek, hahaha!! Verschil moet er wezen....desondanks heerlijk genoten!!!
Wat een heerlijke tijd hebben jullie gehad zeg!! Veilige vlucht terug!!
Liefs