El parque de Antigua
Door: Hendrik en Mayke
Blijf op de hoogte en volg Hendrik en Mayke
20 Juli 2011 | Guatemala, Antigua
Eerder dan verwacht, maar met een computer in ons hostel, konden wij het niet laten om even te laten weten dat we veilig zijn aangekomen!
Vol spanning begon de dag op schiphol. Aan de balie gingen we inchecken en vertelde ze ons dat de vlucht overboekt was en dat er op dit moment nog geen plek voor ons was. Maar maak je geen zorgen, waarschijnlijk kunnen jullie we mee. Nou jullie begrijpen vast wel de onzeker kriebels in onze buik. Dat kunnen ze toch niet doen... Gelukkig was de spanning nergers voor nodig en konden we gewoon mee.
Na een reis van 24 uur!! kwamen we aan op het vliegveld in Guatemala City. Onze reis is goed verlopen, behalve dat Mayke in de USA even een extra paspoortcontrole moest hebben (we hebben daar een uur gezeten, voelende als criminelen, maar gelukkig hadden we een lange overstap tijd), omdat Hendrik (lekker hè...de schuld aan iemand anders geven;)) de 0 had aangezien voor de letter 'o'. Maar zo streng als de douane ook kunnen kijken, zo lief boodt deze meneer zijn verontschulding aan.
En dan stap je de vliegdeuren door en ben je echt tot een andere wereld toegetreden. Dat begint al bij het instappen van ons busje.
Netjes voor de deur worden we afgezet en de mensen van het hostel ontvangen ons super. Een gezellig kamer (guatemaalse inrichting), heel schoon en ook een lekker bed!!! Dat voelde wel goed na zo lange reis.
Vanochtend werden we wakker en moesten we even in elkaar arm knijpen. Zijn we echt zo ver weg... Alles om heen moet me denken aan de tijd in Costa Rica.
Zo ook het ontbijt. Een lief vrouwtje vertelt er wat er is, het lekkere gesneden fruit en ook de vriendelijkheid en de rust van de mensen.
Eerst even een kijkje nemen in het stadje. Al gauw kochten we een kopje koffie en gingen we in het park, el parque, aan de overkant zitten.
Veel toeristen lopen de ene kerk na de andere kerk af, maar wij, wij genieten van de mensen om ons heen. Het jongetje wat langs loopt met zijn tasje schoensmeer, de vrouw die bij ons aankomt om een mooie ketting te verkopen en de krantenman die bij ons wel een krantje kan verkopen (goed voor mijn spaans). En ja je hebt contact, je praat een beetje spaans en dat vinden ze erg leuk!
Wij genieten echt en zijn bezig om mooie plannen te maken voor de komende dagen. Maar daar horen jullie de volgende keer meer over.
Adiós,
Hendrik en Mayke
20 Juli 2011 - 21:53
Els:
ja, dat is inderdaad lekker snel. Leuk te horen dat je een goede reis hebt gehad en dat de rust al over julie is neergedaald. Even niet meer denken aan dat hectische leven hier (wat bij ons gewoon nog doorgaat)
dikke knuffel van mij -
21 Juli 2011 - 07:34
Patrick,Tiny & Milan:
Fijn dat jullie goed zijn aangekomen en dat het meteen zo goed voelt.
Geniet maar lekker! -
21 Juli 2011 - 08:10
Siebe En Helga:
goed om te horen dat jullie goede reis hebben gehad. Maak er een toptijd van.. morgen begint de allereerste vakantie van ons samen hahaha...
have fun!! -
21 Juli 2011 - 09:10
Kelly:
Wat fijn dat jullie veilig zijn aangekomen, nu gaat de vakantie echt beginnen :). Geniet ervan! en ik zie jullie over ongeveer 6 weken.
Liefs kelly -
21 Juli 2011 - 09:38
Sandra:
Hoi Mayke en Hendrik,
Wat schrijf je leuk Mayke, in gedachten zie ik jullie heerlijk zitten in dat stadje de mensen bekijkend. Spannend hoor, dat gedoe met de paspoort controle....
Geniet ze de komende tijd, wij gaan ons nu buigen over de vraag of we naar Zweden gaan zondag of dat we ivm de weersvoorspelling er toch maar Frankrijk van maken (luxe probleem hoor),
Tot later!! -
21 Juli 2011 - 16:02
Joni & Co:
Wauw...klinkt nu al super, en dan moet het nog beginnen voor het echie zeg maar....FANTASTISCH!!!!!!!
ENJOY!! -
21 Juli 2011 - 18:43
C:
Schattebouten, alweer heerlijk ingeburgerd lees ik wel, ik zal morgen mijn inburgering starten in de SAXO;) Geniet heerlijk van de omgeving en alle indrukken!x -
22 Juli 2011 - 05:51
Corry:
Hee Hendrik & Mayke!
Goed om te horen dat jullie goed zijn aangekomen en dat jullie het daar nu al naar jullie zin hebben! Héél veel plezier nog met alles wat jullie nog gaan meemaken!:D
Liefs! -
22 Juli 2011 - 10:40
Heit En Mem:
Blij te lezen dat alles goed is gegaan.
Wij zijn net terug van vakantie.We hopen dat jullie erg genieten,lekker even bijkomen van alle drukte.
Liefs Heit en Mem. -
22 Juli 2011 - 18:02
Trea:
Wat een heerlijk verhaal.
Alsof de tijd heeft stil gestaan. Zo leuk is het weer om jullie verslag te lezen.
Vreemd ook. Wij waren nog zo in de schoolflow en jullie zo ver weg.
Maar ook voor ons is het nu vakantie.
Wens jullie een hele fijne reis en ik hoop dat jullie ons weer laten meegenieten.
Groetjes Trea -
23 Juli 2011 - 09:05
Karin:
Levensgenieters, dat zijn jullie! Veel plezier komende weken en we lezen/horen de verhalen vroeg of laat wel. Peter en ik krijgen vandaag onze tent thuisgestuurd. Wij gaan lekker camperen en zien wel waar we uitkomen. Heel veel liefs vanuit Kuinre! -
23 Juli 2011 - 19:50
Rojo & Co:
Hey lieve twee,
fijn te horen dat alles goed gegaan is. De kinderen in de klas vertelden dat ze alles goed met je door genomen hadden en hadden er vertrouwen in dat het goed zou komen : ) Daan en ik keken elkaar om 11.15 u aan: als het goed is zit Mayke nu in het vliegtuig... We hebben de laatste dag goed af kunnen ronden. De kinderen hebben donderdag de klas gepoetst, dus je komt in een heel schoon lokaal hoor! Vrijdag eerst nog gewerkt tot 9.45u aan de laatste taalles van het blok en daarna party & co geïntroduceerd en opgestart. Was super gezellig! Tussendoor de onthulling van het kunstwerk en daarna weer verder met het spel. Om half 12 stuiterden de kids van spanning van hun stoel en besloten wij dat het tijd werd het spel af te ronden ; ) na een super gezellige ochtend! De laatste taken gedaan, de spullen van ieder kind verzameld en tot slot met zijn allen afgeteld: 10-9-8... we hebben ze nog nooit zo vurig horen tellen!!! Bij 0 mochten ze met zijn allen de vakantie tegemoet rennen uit de klas... geweldig : ) We wensen jullie vanuit Dronten een geweldige vakantie daar in verweggistan! Tot horens!
Dikke knuffel van Jolanda en de rest van de fam. -
24 Juli 2011 - 17:44
Ferdinand En Rixt:
Hoi Hendrik en Mayke!
Mooi dat jullie goed zijn aangekomen! Geniet van de mooie vakantie, hier is het herfstweer!!!