Kleurrijk Guatemala - Reisverslag uit San Pedro La Laguna, Guatemala van Hendrik en Mayke - WaarBenJij.nu Kleurrijk Guatemala - Reisverslag uit San Pedro La Laguna, Guatemala van Hendrik en Mayke - WaarBenJij.nu

Kleurrijk Guatemala

Door: Hendrik en Mayke

Blijf op de hoogte en volg Hendrik en Mayke

25 Juli 2011 | Guatemala, San Pedro La Laguna

Waar jullie de afgelopen weken de tour de France hebben gevolgd, beleven wij onze eigen tour de Guatemala.

Zondagmorgen om 6 uur ons bed uit. Ons eigen ontbijtje klaargemaakt. Met een beker cornflakes en een heerlijk bord vol verse ananas, stappen we om kwart voor 7 de boot op, hopend dat het niet te lang duurt voordat hij vertrekt. Geduld is een schone zaak, dat hebben wij na al onze reiservaringen wel geleerd, dus vooral niet te druk maken.

Na de boottrip stappen we over op de bus. Een rit door de bergen van Guatemala, waar de Franse bergen ' U' tegen kunnen zeggen. Steil en ongelovelijk scherpe haarspeldbochten. Dat het allemaal maar goed gaat en dat de bus uberhaupt boven komt...
We kijken onze ogen uit. Het is prachtig om door het groene landschap te rijden.

Eindelijk komen we aan op de grote markt van Chichitenango. Wat een mensen en wat een straatjes vol met marktkraampjes. Ik denk dat we alle kleuren van de regenboog hebben gezien en alle souvenirs die je maar kunt bedenken.
En ja wat is dan het leukste, gewoon in gesprek met de marktvrouwen. En na zo'n leuk gesprek blijkt afdingen een stuk makkelijker. Afdingen het is een leuk spelletje en ja dan heb je opeens een hangmat in je tas (Mayke haar backpack zit nu goed vol, maar ach we zijn een vet mooie, kleurrijke hangmat rijker).

Vol nieuwe indrukken en met een super mooie hangmat in ons bezit, stappen we weer de boot in. We varen over het meer, omringd door vulkanen, echt genieten (hier hebben we drie nachten vertoeft). Achteraan in de boot zien we het Guatemaalse leven voor ons. Kinderen lachen en spelen met het opspattende water van de boot. Mama's geven hun kind een knuffel en een aai over de bol. De liefde straalt er vanaf!

Ja na een paar dagen zijn we er al achter dat de mensen ontzettend vriendelijk zijn. Ze houden van kleur in alle opzichten. Hun kleren, de tuinen, maar ook hun uitstraling straalt warmte en kleur uit. En ja dan zijn er veel momenten dat ik terug denk aan Triny!!

De komende dagen gaan we richting het noorden! Iedereen een fijne vakantie en hopelijk wordt het weer in Nederland wat beter!

Haste leugo!!

Beso,
Hendrik y Mayke

• 26 Juli 2011 - 07:09

Joni & Co:

Wauw...klinkt weer als hele mooie ervaringen erbij, nu al!! Terwijl jullie daar gewoon 'live' zijn, speelt onze jongste dochter met de Ghanese rammelaar van jullie vorige reis en loopt onze zoon in zijn voetbaltenue van de vorige reis...zijn we toch een beetje bij jullie ;-)
    Geniet, geniet en vooral....GENIET!!!!

• 26 Juli 2011 - 08:53

Karin:

Alweer een verhaal. Wat leuk! Ik ga mijn tas pakken om bij Anouk (waar ik mee naar Tanzania ben geweest) te gaan logeren. Alle herrinneringen weer ophalen! Ik zie uit naar het volgende verhaal, ik geniet dan met jullie mee!

• 26 Juli 2011 - 13:03

Corry:

Hee! Wauw, klinkt allemaal weer superleuk! Haha, afdingen is en blijft inderdaad leuk!:P Veel plezier, enjoy! X

• 26 Juli 2011 - 14:10

Heit En Mem:

Al weer heel veel indrukken,lezen we wel.Jullie komen weer heel wat tegen op jullie reis.Geniet er van,en een goede reis verder.We zijn blij dat we zo nu en dan wat van jullie horen.

Veel liefs Heit en Mem.

• 26 Juli 2011 - 16:28

Trea:

Op de volgende markt mag je voor mij afdingen op mooie kralen, dat weet je. Misschien heb je nog een heel klein gaatje bij je hangmat.
    Veel plezier!

Groetjes Trea

• 26 Juli 2011 - 21:40

Frank En Carina:

Hoi Hendrik en Mayke

Fantastisch om jullie vehalen te lezen. Indrukwekkend allemaal.
    Heel veel plezier en lekker genieten
    We zijn benieuwd naar jullie volgende verhaal.

• 27 Juli 2011 - 12:05

Els:

Omdat ons internet thuis het steeds begeeft moet ik hier op mijn werk jullie verhaal maar even lezen. Jullie genieten volop zie ik wel en als je het verhaal zo leest voelt het af en toe alsof je er zelf ook bij loopt. Hopelijk mogen wij nu ook wat meer van zomers weer gaan genieten want die regen ben je heel snel zat

dikke knuffel, mama

• 28 Juli 2011 - 09:45

Hendrike :

Jaaa!!! Lieverds! Wauwwauw.. niet voor te stellen dat jullie daar rondlopen.. Wij zijn gisteren terug gekomen uit Frankrijk (Jura). Helaas niet heel mooi weer gehad.. maar als ze zon er was, was het ook heel warm!

Nu dus weer in het o-zo-gezellige Grou met het skutsjesilen voor de deur. Heerlijk om dat in het centrum te wonen :) Zaterdag het water op! Toch liggen de temperaturen hier een stuk lager dan bij jullie.

Ik hoop snel weer een verhaal te lezen. Er verschijnt dan altijd een lag om mijn gezicht! Ben ook zo benieuwd naar de hereniging met Trini!

Mopkes, weer voorzichtig maar vooral... GENIET!

Dikke knuffel en een zoen van Hendrike (en heel veel groetjes van HIlbrandt Yde!)

• 28 Juli 2011 - 18:47

Kees En Stieneke:

Hoi, ook wij lezen weer jullie reisverhalen. Leuk hoor. Hele fijne vakantie toegewenst. Groetjes van ons allemaal.